viernes, 3 de junio de 2011

Benvolgut/da,
                   En el darrers dies molts companys ens esteu manifestant el sentiment d’injustícia en l’aplicació de les retallades en la Sanitat i concretament  la forma “discriminatòria” en que s’estan aplicant en el nostre centre,i l’afectació dels professionals depenent del col·lectiu  i sobretot del Institut i el Servei on estiguin ubicats.
                   Des de la Direcció de RRHH ens han fet a mans un document amb els excedents pels tancaments definitius de llits .En aquest document  nomes esta especificat el nº. del lloc de treball (posició) d’origen , que es el que es tanca i el numero de lloc (posició )de destí que correspon a la nova ubicació.
                    De l’anàlisi d’aquest document que reflexa el moviment dels professionals d’un servei a l’altre,  se’n desprèn  que les especialitats en Infermeria  i les habilitats i expertesa de les infermeres son ara per ara un tema menor i no sols en el nostre hospital , sinó que socialment hi ha un silenci per part dels organismes oficials i representatius , que dona a entendre la acceptació d’aquesta nova situació professional.
                    A ningú se li escapa que amb aquesta nova “demografia professional de les infermeres”, no es pot dir a boca plena que no es disminuirà la qualitat de les cures , el que si podem dir es que d’ara en endavant farem el que podrem i de la millor manera possible amb el que tenim, però el fruit de la nostra  atenció no pot ser el mateix amb aquesta nova situació descrita.
                    Des de l’APIHC volem fer un informe exhaustiu de les “pèrdues” professionals i de qualitat assistencial que comporta la situació actual . Per poder fer un informe exhaustiu i rigorós es necessari comptar amb el màxim d’informació possible que sigui contrastable .i per això et demanem la teva col·laboració:
                   Si tu observes quelcom que pugui ser qüestionable ,que et faci posar en guàrdia i que dispari les teves alertes com a professional de la salut,et demanem que et posis en contacte amb nosaltres perquè nosaltres puguem actuar i demanar responsabilitats en el lloc i a les persones adients. La confidencialitat sobre la informació que la tens assegurada. ¡Hem d’aprendre a defensar i dignificar la nostra professió i això es fa des de dintre , es a dir des dels mateixos infermers/eres!!!!!
                     Ens pots comunicar tan les deficiències constatades   en la gestió dels recursos professionals: les no cobertures d’absències, les cobertures incorrectes, les denegacions de permisos sense sou (quan sabem que hi ha personal excedent)etc...com les anormalitats percebudes en els processos assistencials:pacients que son desviats a d’altres centres , proves diagnostiques ajornades per incloure a pacients privats, altes mediques precoces, les praxis dubtoses..público-privat) . tractaments que poden ser qüestionables .etc..




L’APIHC ESTA EN CONTRA DE LES RETALLADES EN SALUT, CONTRA EL DESMANTELLAMENT DE LA SANITAT, CONTRA EL TANCAMENT DE LLITS EN ELS HOSPITALS PUBLICS I CONTRA LA PRIVATITZACIO

No hay comentarios:

Publicar un comentario