martes, 30 de noviembre de 2010

Qui sóm?

 
Què és l’ Associació Professional d’ Infermeria de l’ Hospital Clínic (APIHC)?
És una Associació professional i de caràcter laboral que aglutina a les infermeres de l'Hospital Clínic. Està regida per uns estatuts i dirigida per una Junta Directiva formada per vuit membres i renovable cada quatre anys.
L’APIHC té la seu al mateix Hospital Clínic i Provincial de Barcelona. El Clínic està acreditat com Hospital de nivell C, és a dir com Hospital d’alta tecnologia y de referència. El Clínic pertany al grup Corporació Sanitària Clínic. L’activitat de la Corporació Sanitària Clínic es canalitza a través de tres línies de actuació prioritàries: Assistència, Docència i Investigació.
L’APIHC forma part de la Federació d’Associacions Professionals d’Infermeres de Catalunya (FAPIC), amb mes de 2500 infermeres associades en diversos hospitals de Catalunya: Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Barcelona), Hospital del Mar (Barcelona), Hospital de l'Esperança (Barcelona), Hospital Residència Sant Camil (Sant Pere de Ribes), Corporació Sanitària Parc Taulí (Sabadell) i Hospital Clínic i Provincial (Barcelona).
L’APIHC es va fundar l'any 2001 i amb uns grans objectius: influir en el desenvolupament de les metes professionals i la millora de la qualitat de les cures infermeres envers la persona, la família i la comunitat. Els canvis tecnològics, científics, socials, polítics i econòmics demanem a la infermera transformar i ampliar el seu rol professional per satisfer les necessitats de salut de l’entorn.
L’APIHC com associació sap que no es poden promoure amb eficàcia els objectius professionals si no treballem activament pel benestar socio-econòmic i laboral de les infermeres. Així l’APIHC simultanieja la realització de seminaris i cursos de formació amb la confecció d’ un innovador Document de Carrera Professional i la defensa de la millora de les condicions soci- laborals (jubilacions, horaris, estabilitat laboral, categories professionals,...).
L’APIHC és conscient que no ha pogut assolir totes les fites marcades però en tot moment ha sentit el recolzament que les infermeres del Clínic l’han fet arribar.
Salutacions,
La Junta Directiva de l'APIHC.

No hay comentarios:

Publicar un comentario